Home » Visie over afvallen

Visie over afvallen

Zoals je natuurlijk al weet, bestaan er honderden verschillende diëten. De laatste jaren staan de eiwitrijke, koolhydraatbeperkte diëten, zoals het Dr. Frank-dieet, erg in de belangstelling, maar het hanteren van het woord 'dieet', is dan ook niet juist. Het gaat juist om een aanpassing in de levensstijl...

 

Mijn visie over diëten is als volgt:

  • Afvallen, Stabiel blijven en eventueel weer afvallen
  • Gevarieerde voeding en geen hongergevoel
  • Beweging mag niet ontbreken
  • Aanleren van een nieuwe levensstijl
  • Door samen en onder begeleiding af te vallen behaal je meer resultaat

Voordeel van het eiwitdieet

Het voordeel van het eiwit-dieet ten opzichte van andere diëten is dat er door voldoende eiwit in de voeding bij het afvallen geen spiermassa verloren gaat en het grotere verzadigingsgevoel waardoor het dieet beter vol te houden is. Dit dieet bevat verder zo min mogelijk snelle suikers of snelle koolhydraten zodat je suikerspiegel in je bloed zo constant mogelijk blijft.

Je stofwisseling

Alle diëten zullen ervoor zorgen dat iemand afvalt. Maar waar de meeste mensen moeite mee hebben is het gewicht stabiel kunnen houden na de afvalfase. Men moet er rekening mee houden dat het lichaam en de stofwisseling zijn veranderd na het afvallen. Omdat je minder weegt na het afvallen, zal het lichaam ook wat minder energie verbruiken dan toen het gewicht zwaarder was. Er moet dus een nieuwe balans gevonden worden tussen je energieverbruik en energie-inname. Ook zullen bepaalde gewoontes in je eet- en leefpatroon die je al jaren hebt blijvend moeten veranderen om te voorkomen dat het gewicht weer toeneemt.

Bewegen

Ook bewegen mag niet ontbreken! In onze huidige maatschappij waarin alles elektronisch gaat, bewegen en verbruiken wij steeds minder. Door meer lichaamsbeweging zoals wandelen, fietsen, dansen, sporten verbruiken we meer energie. Ook verbetert het de conditie, uithoudingsvermogen, weerstand, verhoogt het de spiermassa en krijgen we meer energie. Daarnaast is het heel belangrijk dat we ook aan krachttraining doen zodat de spiermassa wordt opgebouwd. Een grotere spiermassa zorgt voor meer energieverbruik van het lichaam, ook in rust!

 

Wil je ook afvallen onder begeleiding van mij?

Alvast van harte welkom